Hoe krijg ik een sixpack in twee weken?

By augustus 31, 2023oktober 26th, 2023EMSculpt
Emsculpt BTL buikspieren sixpack
EMSculpt

Train je wekelijks je buikspieren en komen die abs maar niet tevoorschijn?

Ken jij dat gevoel waar je oneindig veel sit-ups hebt gedaan en je voelt jou spieren zo intens samenspannen dat je eigenlijk al weet dat de volgende sit-up niet gaat lukken?

Je sport al 5/6 maanden en doet 3 à 4 keer per week buikspieroefeningen, maar de abs worden maar niet zichtbaar. Je let op je voeding en doet regelmatig cardio.

Twee keer per week de EMSculpt sessies uitvoeren in twee weken tijd is al voldoende om meer definitie in je buik te krijgen. Met de focus gericht op spiermassa opbouwen, vet verbranden en de spieren krachtiger maken, is dit al mogelijk. Door 1 a 2 sessies per week je spieren stimuleren met EMSculpt, ontvangen je spieren gestimuleerde prikkels om te groeien en vet te verbranden. Hierdoor merk je al snel resultaat.

Hoe werken de buikspieren?

Het is belangrijk om te weten dat de buikspieren het gehele buikgebied omvatten. De buikspieren zitten van boven aan de romp met pezen gehecht aan de ribben en van onderen met het schaambeen. Zo bestaat de buikspiergroep uit de bovenste-, onderste en schuine buikspieren.

De buikspieren zijn essentieel voor je houding, dus de rug en voor kracht in je core. Je buikspieren werken namelijk samen met je onderste rugspieren. Deze twee spiergroepen zorgen samen voor stevigheid in spiercorset.

Het hebben van zichtbare en sterke buikspieren is esthetisch gezien natuurlijk een wens, maar het is lichamelijk ook een zeer belangrijke spiergroep. Deze spiergroep gebruik je bij het hoesten, niezen en ook bij ademhalen. Adem maar is heel diep in en dan zo ver mogelijk uit. Voel je de buikspieren al samentrekken bij het uitademen?

Hoe snel merk ik verschil?

Gemiddeld kan je met 2 sessies per week al na 2 weken meer definitie merken en vermindering in vet. Om betere en langdurige resultaten te bereiken, is het belangrijk jou eiwitinname te verhogen met 1,5g eiwit x lichaamsgewicht. Hierdoor worden de spieren voldoende gevoed om te kunnen groeien en natuurlijk om de spiermassa te behouden.

Vet verlies na EMSculpt

Het resultaat na een EMSculpt kuur is vetreductie van 19% & spiermassa opbouw van 16%! Er is sprake zijn van een gemiddelde centimeter verlies van 4,5cm na één 1 gehele kuur.
Het eindresultaat is zichtbaar na 2 maanden. Na de 2e week zie je al opmerkelijk verschil.

Verschil tussen EMS en buikspieroefeningen

Wist jij dat als je buikspieroefeningen thuis of in de gym doet, je spieren maar met 50% worden geactiveerd?

Ongeacht of je zwaar of licht traint, je spieren kunnen maar tot 50% geactiveerd worden. Hierdoor is het nodig om vaak en langdurig buikspieroefeningen uit te voeren voordat je enige definitie in de buik kan gaan merken. Hierdoor haken de meeste mensen snel af, of verliezen zij de motivatie.

Uiteindelijk i.c.m. een goed voedingspatroon, lage vetpercentage en de juiste eiwit inname zullen de buikspieren wel tevoorschijn komen.

Het grootste verschil tussen de EMS en normaal buikspieroefeningen (bijv. sit-ups), is dat de EMS jou spieren met 100% activeert! Dat betekent dus 2x zo veel effect. Daarnaast doe je tijdens de EMS-sessies 20.000 sit-ups in 30 minuten tijd. Hierdoor is het mogelijk om binnen een zeer korte tijd al meer verschil te merken in vergelijking met sporten.

 

Kortom, het krijgen van een sixpack met sporten is zeer zeker niet onmogelijk! Wil je het jezelf iets gemakkelijker maken, of heb je veel moeite met het trainen van deze spiergroep? Of wil je simpel weg op korte duur nog summer-ready zijn voor jou vakantie die er aankomt? Binnen twee à drie weken is dit al te realiseren.

Neem telefonisch contact op of maak een afspraak voor jou EMSculpt sessie!

Lees hier meer over EMSculpt sessies.

 

Bekijk hier meer resultaten!