3 tips tegen Keratosis Pilaris

By juli 28, 2022mei 29th, 2023Laser ontharing

Rode ruwe bultjes op je bovenarmen die voelen als schuurpapier.

 

Keratosis pilaris
Keratosis Pilaris (onbehandeld)

Keratosis Pilaris is niet besmettelijk. Je kan er sneller last van krijgen als 1 van je ouders deze aandoening ook heeft. Het is dus genetisch bepaald. Hoewel het een huidaandoening is die niet vanzelf over gaat en je zelf niet veel aan kan doen, zijn er nu mogelijkheden om het te verminderen, de huid te verzachten en weer je leukste mouwloze top aan durft te doen!

Keratosis Pilaris betekent letterlijk ‘verhoorning van haren’. De kleine rode bultjes vormen zich doordat de haartjes zich niet door de versterkte hoornlaag kunnen drukken, waardoor deze terug in de huid groeien, ook wel ingegroeide haartjes. Wanneer het lichaam te veel keratine aanmaakt ontstaat Keratosis Pilaris. Door dit teveel aan keratine sluit het haartje op in zijn follikel.

TIP 1

SCRUB DE HUID NIET!

Je huid rondom deze zone is al vrij droog en ruw. Door de zone te scrubben zorg je ervoor dat de huid meer uitdroogt en riskeer je dat jou klachten verergeren. Hoe droger de huid is, hoe meer je er over het algemeen last van hebt. Hierdoor zien wij dat de klachten in de winter meestal erger zijn dan in de zomer. Hou je huid dus goed vet. Gebruik zo veel mogelijk ongeparfumeerde producten en smeer je direct na het wassen in met een wat vettere crème.

TIP 2

Vitamine A zuur

Een te kort aan vitamine A kan lijden tot keratosis pilaris. Keratosis pilaris wordt veroorzaakt voor overmatige keratine in het lichaam, vitamine A gaat de aanmaak van keratine tegen. Voed je huid dagelijks aan met vitamine A-zuur. Vitamine A-zuur verminderd de rode bultjes op de huid en verzacht de huid. Crèmes met vitamine A zuur worden enkel voorgeschreven door de huisarts. Wil je liever van binnenuit je keratosis pilaris verminderen? Dan kan dat met voeding en supplementen. Visolie is een goed voorbeeld hiervan. Het bevat zowel vetzuren als de vitamine E die de aanmaak van vitamine A stimuleren. Ook in normale voeding is vitamine A te vinden. Bijvoorbeeld: eigeel, zoete aardappelen, spinazie, wortels en mango’s.

Het aanvullen van vitamine A met cremes en voeding heeft aangetoond dat het de keratosis pilaris lichtelijk verminderd en de klachten ook verminderen. Echter zal dit het niet volledig doen verdwijnen.

keratosis pilaris - laser ontharing - gentle max pro

TIP 3

Laser ontharing

Wil je voorgoed af zijn van Keratosis Pilaris? Dan is laser ontharing de meest effectieve behandeling voor op langer termijn. In de rode ruwe bultjes bevinden zich haartjes die ingegroeid zijn. Laser ontharing verwijderd deze haartjes definitief waardoor er geen verstopping kan plaatsvinden in het follikel en dus de bultjes verdwijnen. Dit zorgt voor een gladdere huid, extreme vermindering in roodheid en irritatie.

De Gentle Max Pro zorgt met de Alexandriet systeem voor het vernietigen van fijne en oppervlakkigere haren. Dit handstuk schiet laserpulsen af met een golflengte van 755 nanometer.

De Nd:YAG laser schiet laserpulsen af met een golflengte van 1064 nanometer, zo is de Nd:YAG zeer effectief voor donkere huidtypes en meest diepliggende haarzakjes. Binnen een korte tijd wordt door middel van de laserstraal veel energie afgegeven. De hitte zorgt voor de beschadiging van het haarzakje, zo kan het geen nieuw haar meer produceren en dus heb je geen last meer van ingegroeide haartjes!

Bekijk de ervaringen van onze cliënten!

Ervaringen bekijken

Wil je graag meer informatie over laser ontharing?

Klik hier

Leave a Reply