Laseren tijdens de zomer, veilig of niet?

By juli 16, 2023juli 19th, 2023Laser ontharing

Nu de zomer van start is gegaan en de zon weer schijnt, stelt men vaak de vraag: “Is het veilig om laserbehandelingen tijdens de zomer te ondergaan?” Een hele logische vraag!

Het antwoord hierop is: Ja! Dat kan natuurlijk wel. Overal op de wereld worden laserontharing behandeling uitgevoerd, ook in tropische landen. Er zijn echter wel belangrijke punten waar je rekening mee dient te houden.

BELANGRIJKE PUNTEN:

  • Ga je lekker in de zon liggen? Of een wandeling maken in de zon, SMEER JE TEN ALLER TIJDE GOED IN. Wij adviseren minimaal factor 30 te gebruiken op de zomerse dagen. Dit zorgt ervoor dat je een sterkte beschermlaag voor de huid creëert, waardoor verbranden bijna onmogelijk wordt gemaakt.
  • Blijf zo veel mogelijk in de schaduw.
  • Gebruik altijd na aanmerking met de zon een aftersun met ALOE VERA extract voor snellere huid herstel.
  • Vermijd de zon in de sterkste uren 12:00 – 16:00

Heb je al deze punten nageleefd en ben je toch een tintje donkerder? Geeft niet!

We kunnen de behandelingen gelukkig nog wel uitvoeren, omdat we met de Gentle Max Pro werken. De laser wordt ingesteld naar jouw huidskleur en haar dikte voor de meest effectieve behandelingen.

laser ontharing, gentle max pro, zomer

Conclusie

Het is goed om met jouw behandelaar je zomerplannen te bespreken zodat jullie samen tot een passende behandelaanpak kunnen komen. Een licht zongebruind huidje is ook niet erg, hier zijn speciale lasers voor. Een flink zongebruinde huid is een ‘no go’. Dan bestaat er een risico op vervelende bijwerkingen. Jouw behandelaar kan goed inschatten of er een behandeling kan plaatsvinden.

Ga jij voor langere periode op vakantie of is het niet mogelijk om de huid licht van kleur te houden gedurende de zomer? Dat is geen probleem. Voor de veiligheid wachten we dan liever even totdat het bruine kleurtje verminderd. Dan laten we een langer tijdsinterval tussen de behandelingen. Dit moet wel in afstemming met jouw behandelaar om de langere termijn resultaten te waarborgen.

Wil je graag meer informatie of jouw mogelijkheden bespreken? Laat jouw gegevens hier achter. Onze specialisten zullen zo spoedig mogelijk contact met je opnemen!